Brynejenta i Uniten

A blog about my EF High School Year in Wright City, Missouri.

Monday, February 27, 2006

Mardi Gras 2006


Beady-girls
Originally uploaded by Brynejentå.

Denne helgen var Mardi Gras. Det er en Fransk tradisjon som Amerikanerne har tatt helt over. Den går for det meste ut på at de har en stor parade som går gjennom byen, der folk kler seg ut med masker og rare klær (nesten som karnevalet i Brasil), og så kaster de perlekjeder til de som står å ser på.

Vi reiste til paraden, og fikk med oss ca. en halv time av den, men det var jo kjekt fordeom. "Vi" er meg, Air og Rain (fra Thailand) og Sergio (fra Venezuela). IEC'en vår, LaVerne kjørte oss til St. Louis, der paraden var. Vi fikk en del perler, som du kan se på bildet. Det var en hel masse fulle folk der, for en del folk ser på Mardi Gras som en unnskyldning for å være full kl. 10 om morgenen...

Etter paraden så reiste vi til RC'en vår, Toni, sitt hus i utkanten av St. Louis. Der fikk vi New Orleans-aktig mat (Gumbo & Jambalaya), og det var veldig godt. Etter maten fikk vi kake. Alle oss studentene var nede i kjelleren og snakket, spillte billjard, hørte på musikk og bare koste oss. Det var to norske der, ett par tyske jenter, og noen andre folk. Det var også en ny gutt der som heter Marchello og er fra Ecuador. Han er med Rotary, men kjente Toni, så han var også med.

Etter festen reiste vi hjem. Vi slapp Sergio av først for han hadde en fotball (som i Norsk fotball, ikke Amerikansk) kamp som han måtte rekke. Så slapp vi av Air og Rain, og til slutt meg.

I dag har jeg ikke gjort særlig mye. Har sett på filmen Joseph med Nathan, litt av Charlie og Sjokoladefabrikken også. Jeg støvsugde hele huset, for Wendy, som pleier å gjøre det, skal snart ha babyen sin, så hun kan ikke gjøre det lengre. Snakkte med de hjemme, og Kaja på telefonen. Alltid koselige det. Skulle ønske jeg også fikk vinterferie neste uke! God tur til alle som reiser bort!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home